28januari2020

Geslaagd aan de Fotovakschool

Hoe mijn passie tot een diploma leidt

Waanzinnig trots kan ik mededelen dat ik ben afgestudeerd aan de Fotovakschool. De afgelopen 2,5 jaar zocht ik de schoolbanken weer op om mijzelf verder te bekwamen als fotograaf.

De keuze om me in te schrijven voor de deeltijdopleiding fotografie in Apeldoorn was in één weekend gemaakt. Dagelijks ben ik voor verschillende opdrachtgevers bezig met beeld. Dat ging en gaat goed. Maar ik had behoefte om iets nieuws op te pakken, te gaan ontdekken en te leren.

 

Ik begon de vakopleiding onder het motto ‘ik ga door zolang ik het leuk vind’. En ik vond het niet zomaar leuk, ik werd zelfs enorm gedreven. Mijn afstuderen brengt daarom niet alleen veel trots met zich mee, maar markeert ook de afsluiting van een hectische periode. Het was behoorlijk aanpoten om mijn afstudeerproject te combineren met mijn werkzaamheden bij Beeldbalie.

 

Project Passie

Met mijn fotoserie ‘Project Passie’ ben ik afgestudeerd. Hiervoor fotografeerde ik mensen met een passie op hobbygebied. Mannen met bonsaibomen, vrouwen met miniatuur(poppen)huizen, ik bezocht uiteenlopende mensen van verschillende leeftijden, terwijl zij bezig waren met hun hobby. Ik heb ongelooflijk leuke, lieve en bijzondere mensen ontmoet. Op diverse locaties vond ik mijn ‘fotomodellen’ die ik aan het werk zette met hun passie. In totaal reisde ik 2.695 kilometer door Nederland; van Groningen naar Sittard, van Rotterdam naar Heerhugowaard.

Expositie in KAF

Van 3 februari t/m 3 april is de expositie ‘Ready for take-off’ te zien.
Samen met 7 klasgenoten exposeer ik hier mijn afstudeerwerk.

Op pad

Bij Beeldbalie komen natuurlijk regelmatig fotografie opdrachten binnen, waarbij wij de best passende fotograaf op pad sturen. Bij mij passen reportage- en portretfotografie goed. En met mijn fotografiediploma op zak kijk ik ernaar uit zelf ook voor opdrachtgevers te gaan fotograferen, naast mijn werk voor de huidige opdrachtgevers van Beeldbalie. Want dat blijf ik met net zo veel plezier doen!

Twee exposities

Op dit moment zijn mijn foto’s in maar liefst twee exposities te zien. Mijn afstudeerwerk is samen met het werk van mijn klasgenoten te bezichtigen in het KAF in Almere. In het stadhuis in Utrecht heb ik een solotentoonstelling. Hier hangt dan ook een wat ruimere selectie foto’s.

 

Benieuwd naar mijn werk? Bezoek dan de expositie in Almere of Utrecht, of kom langs bij Beeldbalie!

Expositie in stadhuis Utrecht

Van 4 t/m 27 februari zijn mijn foto’s te zien in het stadhuis in Utrecht.
Download hier de flyer!