04februari2020

Mijn stage bij Beeldbalie: leerzaam en gezellig

Tekst: Lea de Jonge

De afgelopen tien weken heb ik fulltime stage gelopen bij Beeldbalie. Deze leuke en leerzame periode sluit ik af met een terugblik.

Ik volg de opleiding Creative Business aan de Hogeschool van Amsterdam. Door een stagevacature via mijn opleiding ben ik bij Beeldbalie terechtgekomen. Terugkijkend op mijn weken bij Beeldbalie denk ik gelijk aan de gezelligheid. Leuke gesprekken met Daniëlle, veel theedrinken, lekker doorwerken en wandelen tijdens de lunch. Bij Beeldbalie op kantoor hangt een fijne sfeer.

Instagramfoto voor 'pindakaasdag' en de 'making of' ervan.

Schrijven
Naast gezelligheid, was ik er natuurlijk vooral om te leren en te werken. Daarbij kreeg ik veel vrijheid. Op mijn eerste stagedag heb ik aangegeven dat mijn interesse bij schrijven ligt. Daar maakte Daniëlle direct werk van: ik heb verschillende blogs geschreven, teksten voor Twitter bedacht en Instagram posts met uiteraard een passend onderschrift. Het werken aan deze opdrachten, die te mogen publiceren en daarop goede reacties te ontvangen, dát was echt super tof!
Ik heb de tien weken van mijn stage zeker niet alleen schrijvend achter mijn bureau doorgebracht. Een week bij Beeldbalie ziet er namelijk nooit hetzelfde uit. De ene week stond er een workshop op de planning en een andere keer gingen we op een mooie locatie fotograferen.

 

Zo was Daniëlle tijdens mijn stageperiode ook bezig met het afronden van haar fotografieopleiding. Daar heeft ze mij veel bij betrokken. Zelf fotografeer ik niet veel, toch kon ik mijn kwaliteiten toepassen op haar projecten. Zo heb ik expositieteksten geschreven en een flyer gemaakt. Dat is toch wel een van de dingen waar ik het meest trots op ben. Het maken van creaties die gewoon in openbare ruimtes komen te hangen.

Instagram

Kijk hier het resultaat van mijn werk op het Instagram account van Beeldbalie.

Ook tijdens de feestdagen zorgde ik voor leuke posts op social media.

Leerzaam

Deze periode heb ik ontzettend veel geleerd. De afwisselende, creatieve bezigheden en de gezelligheid met Daniëlle hebben ervoor gezorgd dat ik elke dag met veel plezier naar kantoor ging. Zo zijn deze tien weken ook voorbijgevlogen.
Dit was mijn eerste fulltime stage, dus vijf dagen in de week van 9 tot 5 was wel even wennen. Maar ik merkte al snel dat ik het me lukte om lang en aandachtig aan opdrachten te werken, met mooi resultaat. En mijn weekenden… die ben ik dus veel meer gaan waarderen!

Ik neem mijn nieuwe kennis van mijn stage mee naar school en ik kijk ernaar uit om me daar verder te ontwikkelen!