Wat is beeldredactie?

Goed gekozen beeld prikkelt, verheldert en kan een reactie uitlokken. De ervaren beeldredacteuren van Beeldbalie zoeken altijd naar het beste beeld, waarmee je jouw teksten en inhoud versterkt. Dat beeld zoeken we in beeldbanken en beeldarchieven. Door onze ervaring weten we precies waar we welk beeld kunnen vinden. We regelen de rechten en verzorgen de administratieve afhandeling. En als het juiste beeld er nog niet is, dan maken we het voor je. Vanuit ons uitgebreide netwerk van fotografen, illustratoren en vormgevers weten we snel de juiste match te maken. Natuurlijk kunnen we beelden ook bewerken en aanpassen. En met onze pragmatische aanpak organiseren en begeleiden we fotoshoots, filmopnames, animaties en illustraties.

Bekijk ons werk:

  • Wil je een originele en écht pakkende beeldtaal ontwikkelen?
  • Zoek je het juiste beeld voor je website, magazine of nieuwsbrief?
  • Heb je een beeldredacteur nodig die alles regelt: van het aanvragen van beeld en het regelen van de rechten tot het daadwerkelijk gebruiken van het beeldmateriaal?

Bel Beeldbalie op 030 – 30 20 046 of stuur een mail

info@beeldbalie.nl

De aanpak van Beeldbalie

  • Inventarisatie: we stellen vast wat er nodig is voor de opdracht en maken een heldere planning. Op basis van de beeldkopij maken we beeldlijsten en indien nodig maken we eerst een beeldconcept.
  • Beeldselectie: we selecteren het beeld dat past bij de doelgroep, de gevraagde beeldtaal én bij de huisstijl van de opdrachtgever.
  • Beeldcoördinatie: Beeldbalie is de schakel tussen de opdrachtgever en de verschillende beeldmakers. We beoordelen bijvoorbeeld schetsen van illustratoren en zorgen voor heldere feedback. Daarnaast coördineren we de nieuw te maken fotografie.
  • Projectmanagement: we verzorgen de foto- en illustratieverantwoordingen en leveren de beelden aan in het juiste bestandsformaat. Ook regelen we de licenties, we onderhouden contacten met leveranciers en we verzorgen de administratie.

Bekijk je beeldselectie

Beeldbalie werkt met een lightbox. In dit beeldsysteem zetten we beeldselecties klaar voor onze opdrachtgevers.

'Beeldbalie werkt vlot, professioneel en met een fijne dosis humor.’

Myra den Haan, Malmberg