Beeldredactie De Wereld Van, Malmberg

Vrijthof Maastricht 360° foto voor boekomslag, Went&Navarro

Vraag van opdrachtgever:

Uitgeverij Malmberg werkt aan een nieuwe lesmethode aardrijkskunde voor het voortgezet onderwijs. Naast de gedrukte boeken bieden ze de lesstof ook digitaal aan. In de methode komen naast foto’s flink wat cartografische en technische tekeningen voor. Aan Beeldbalie de schone taak de lessen te voorzien van de juiste afbeeldingen. Naast het aansturen van de verschillende (technisch) tekenaars en cartografen selecteren we ook het fotomateriaal en leveren we een complete set aan beelden op, zodat de lessen worden voorzien van het juiste beeldmateriaal.

De Wereld Van

De Wereld Van is een lesmethode die niet alleen uitgaat van wat leerlingen moeten weten over de wereld, maar ook van wat leerlingen willen weten over de wereld. De wereld van verschillende leerlingen is vastgelegd met een 360-gradenvideo.

Aanpak Beeldbalie

  • Beeldredactie: we zoeken (stock)foto’s die goed passen bij de aardrijkskundelessen en regelen de beeldrechten voor publicatie.
  • Coördinatie: we coördineren het technisch en cartografisch tekenwerk, waarvoor we met vijf tekenaars werken.
  • Productie: we verzorgen alle beeldcredits voor het colofon en leveren de beelden aan in de juiste resolutie.

Het resultaat

beeldredactie en -coördinatie
beeldredactie en -coördinatie

Uitdaging

Het was een uitdaging het tekenwerk van verschillende tekenaars te coördineren en op elkaar aan te laten sluiten. Het zijn mooie boeken geworden, we zijn er trots op hier aan meegewerkt te hebben.

Bekijk ook het werk van Beeldbalie voor

Bekijk ons portfolio

Beeldredactie