animatie Staatsbosbeheer

Vraag van opdrachtgever

Staatsbosbeheer organiseert een dag waarbij onderwijsgerelateerde instellingen zijn uitgenodigd en is op zoek naar iemand die wat wil vertellen over trends rond lesmethodes. Beeldbalie neemt deze opdracht graag aan. Daniëlle vertelt tijdens de dag over de trends in educatie en de beelden die hiervoor ingezet worden. Om haar verhaal te ondersteunen, ontwikkelen we een animatie over een belangrijk dier van de locatie waar we zijn: de bevers in de Biesbosch.

Staatsbosbeheer

Staatsbosbeheer beheert het groene erfgoed van Nederland; 265.000 ha natuur die ze beschermen, die je kunt beleven en die ze samen met en voor anderen duurzaam benutten.

Aanpak Beeldbalie

  • Inlezen en brainstorm: we verdiepen ons in de Biesbosch en in Staatsbosbeheer.
  • Voorbereiding presentatie: er wordt binnen educatie meer en meer gebruikgemaakt van interactieve vormen en beeld speelt hierin een belangrijke rol. Dit is de rode draad van ons verhaal.
  • Beeldconcept: we ontwikkelen een script en schrijven teksten voor de animatie over de bever in de Biesbosch.
  • Productie: we zoeken naar geschikt foto- en filmmateriaal, regelen de beeldrechten en laten de audio inspreken.
  • Montage en editing: we monteren de animatie en bewerken het materiaal tot een animatie geschikt voor een jonge doelgroep.

Het resultaat

Opmerkelijk

Nooit eerder hield Daniëlle een presentatie op haar wandelschoenen. We zaten dan ook op een prachtige locatie middenin de Biesbosch!

Bekijk ook het werk van Beeldbalie voor

Bekijk ons portfolio

Beeldproductie