03januari2019

Dag 2018, hallo 2019!

Tekst: Daniëlle Moelker

Met een goed gevoel heb ik 2018 afgesloten. Een jaar vol mooie opdrachten en uitdagingen. Ik ben benieuwd wat 2019 voor mij en Beeldbalie in petto heeft!

Trots op ons werk

Ik ben trots op alle mooie offline en online projecten waar we het afgelopen jaar aan hebben gewerkt. Een paar hoogtepunten deel ik graag:

 

Beeldredactie

Uitgeverij Sarphati geeft boeken uit voor mbo-opleidingen, in de richtingen retail en logistiek. Wij vernieuwden het beeld van zo’n vijftig boeken, gericht op retail en marketing. Enthousiast zijn we op zoek gegaan naar nieuw, fris beeld; zowel foto’s als infographics. Zo brachten we kenmerkende onderdelen van het logistieke proces in beeld, zoals opslagsystemen (paternoster), laadplateau’s en diverse heftrucks. En voor retail zochten we zoveel mogelijk bestaande beelden van uiteenlopende winkels.

 

Het in beeld brengen van specifieke logistieke begrippen was echt een uitdaging. Wat een speurtocht! Ik vind het tof dat het gelukt is, ook gezien de krappe doorlooptijd van dit project.

Het is leuk om weer eens in een geheel andere branche bezig te zijn. Dat is het mooie aan ons werk: in korte tijd maak je niet alleen kennis met een nieuwe branche, je maakt ‘m helemaal eigen door er volledig in te duiken.

Interieurfotografie

In 2018 specialiseerden we ons ook in interieurfotografie. Elk interieur heeft een eigen uitstraling en roept een andere sfeer op. Het is mooi om dat voor onze opdrachtgevers in beeld te mogen brengen.

Projectcoördinatie

Voor Malmberg werk ik als coördinator op een groot project waarin veel beeld voor het rekenonderwijs op het digibord wordt gemaakt. Dit project is gestart in 2018 en loopt dit jaar nog door. Ik zorg dat alle onderdelen voor de online lesmethode op tijd en binnen budget worden gemaakt. Het gaat om video’s en animaties voor zes verschillende componenten. Ik coördineer, plan en regel.

Hieronder drie uiteenlopende filmpjes voor de rekenmethode. Links een film van Job, Joris & Marieke, in het midden een film van Blackbox en rechts een film van Studio Tween.

Liefde voor fotografie

Afgelopen jaar is mijn liefde voor fotograferen weer aangewakkerd en ben ik zelf veel op pad gegaan met mijn camera, heerlijk!

Mijn passie voor beeld en fotografie breng ik ook graag over op anderen. Daarom maakt het me blij en trots dat ik bijna elke maand een workshop over beeld heb kunnen geven. Met veel plezier, enthousiasme en succes!

 

Jong talent

2018 was het jaar waarin we met Beeldbalie voor het eerst met stagiaires gingen werken. Stageplek 1 was voor Maayke tijdens haar studie Communicatie en Multimedia Design aan Hogeschool Utrecht. En plek 2 voor Ellen die Media, Informatie en Communicatie aan Hogeschool Amsterdam studeert.

Het werken met stagiaires bevalt zo goed, dat we vanaf februari weer een plek beschikbaar hebben!

 

Ik vind het leuk om een ervaringsplek te creëren voor jonge mensen en mijn kennis te delen. Tegelijkertijd kunnen we ook van de stagiaires leren en geeft dat een frisse energie binnen Beeldbalie. Sinds de nieuwe garde bij ons op kantoor rondloopt, zijn we een stuk actiever op social media, was je dat al opgevallen?

 

Zin in 2019!

Ik heb een fijn jaar afgesloten met een heerlijke, relaxte vakantie in de zon. Vol energie ben ik aan 2019 begonnen. Ik heb ongelooflijk veel zin om weer aan de slag te gaan met alle mooie projecten die nu al in de agenda staan. En uiteraard ook met alle projecten waar ik nu nog geen weet van heb.

 

Bedankt voor de samenwerking, het vertrouwen en de leuke opdrachten!

Laten we er weer een mooi jaar van maken!

Danielle_Moelker