10januari2017
2017 nieuwjaarsblog

Tekst: Danielle Moelker

Een gelukkig 2017!

(én nog even snel terugblikken)

Een van mijn goede voornemens voor 2017: wat vaker een blog schrijven. Want er valt veel te vertellen over de bijzondere en leuke projecten van Beeldbalie. Kijk mee!

Beeldbalie heeft weer heel wat onderwerpen bestudeerd in 2016, van mensen tot auto’s, en van fietsen tot vloeren in alle soorten en maten. Fotografen doorkruisten het hele land en door weer en wind coördineerden we er lustig op los. Bekijk onze snapshots achter de schermen. (klik op de foto om te vergroten)

Historische foto voor De Rat

Voor verschillende opdrachtgevers hebben we historische foto’s ingekleurd. Wat er echt uitsprong, was het inkleuren van een foto voor de musical Ciske de Rat. In nauw overleg met de decorontwerper bewerkten en kleurden we een historische foto van Amsterdam. Deze afbeelding is geprint op een gaasdoek van 14 bij 7 meter en vormt een belangrijk onderdeel van het decor.

musical Ciske de Rat

Ciske de Rat – de Musical speelt t/m 9 juli in diverse theaters in Nederland. Bestel hier je kaarten!

beeldbewerking

Foto's: Stage Entertainment / Roy Beusker

Meer dan fotografie alleen

Onder beeld vallen natuurlijk ook illustraties. En ook dit jaar stuurde Beeldbalie verschillende illustratoren aan. 3D-tekeningen, grafieken, technisch tekenwerk, cartoons en illustraties, het kwam allemaal langs ons bureau. Hier zie je wat we zoal voor onze opdrachtgevers realiseerden en in welke stijlen.

Incompany workshops

Daarnaast verzorgde ik zelf een flink aantal incompany workshops beeldredactie. Bijvoorbeeld aan de webredactie van de Belastingdienst. Bijzonder was de presentatie over beeld aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem (Artez), waarbij mijn verhaal live gevisualiseerd werd.

Beeld: Vlada Visuals

Online en offline publicaties

2016 leverde heel verschillende, maar allemaal mooie online en offline publicaties op. Benieuwd naar de organisaties voor wie Beeldbalie dit realiseerde? Neem eens een kijkje in ons portfolio.

Ik heb weer veel zin in dit knisperverse jaar. Zeker als ik kijk naar de nieuwe projecten die al op stapel staan. En heb je hulp nodig bij het vinden van passend beeldmateriaal? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag!

Danielle_Moelker