12december2017

Maak wat moois met je foto’s!

Staan ook jouw telefoon, camera en computer vol met leuke foto’s? Van onvergetelijke vakanties, gezellige uitjes en mooie herinneringen? Maar doe je daar eigenlijk niets mee? Wat zonde! Je kunt heel eenvoudig iets moois maken met je zelfgemaakte foto’s. Beeldbalie geeft je acht tips.

Als je na een lange werkdag thuiskomt – moe van de drukte, humeurig door het weer, chagrijnig van de honger – en je blik valt op de fotocollage van de zomervakantie aan de muur, dan ben je al dat ongemak vast zo vergeten. Je huis wordt persoonlijker van gefotografeerde herinneringen en mooie momenten. Hang ze op of leg ze in een boekje op tafel. Wedden dat je er dan vaker naar kijkt!

1) fotoalbum

De tijd van hoekjes plakken en foto’s erin voegen is al lang voorbij. Online maak je eenvoudig de mooiste fotoboeken, van groot tot klein, van dik tot dun. Eigenlijk is zo ongeveer alles mogelijk. Het is een kwestie van er even goed voor gaan zitten. Met de gratis software van de meeste aanbieders is het min of meer een invuloefening. Sorteer je foto’s, voeg ze in en geniet na van al die mooie vakantiekiekjes.

Weet je van jezelf dat je na de vakantie geen avonden achter je laptop in de weer wilt zijn met je foto’s? Benut dan de terugreis goed en zet een app waarmee je een album kunt maken op je telefoon. Dan kun je met de foto’s die op je telefoon staan, al een boek klaar hebben voor je thuis bent!

2) wissellijsten

Hoe leuk is het om steeds weer herinnerd te worden aan mooie momenten uit je leven? Zoek een paar mooie foto’s uit, laat ze afdrukken en plaats ze in een wissellijst. Zet een paar van die lijsten vol herinneringen naast elkaar, zodat je er vaak naar kunt kijken. Bijkomend voordeel: je kunt de foto’s regelmatig vervangen!

3) foto op hout

Een foto op hout heeft een stoere, eigentijdse look. Bepaal welke foto je wilt afdrukken, kies de houtsoort (steigerhout, vurenhout, etc,) en bepaal of je de planken horizontaal of verticaal wilt. Een paar dagen geduld en je hebt een mooie wandversiering in huis! Bijzonder: bij sommige soorten hout blijf je –naast je foto- ook de houtstructuur zien.

4) Fotorek, prikbord of fotowand

Dit is helemaal hip! Vul zo’n rekje met foto’s, kaartjes en uitnodigingen! Echt een eye catcher aan de muur. Voordelig en gemakkelijk te ‘verversen’ met nieuwe beelden. Een prikbord met foto’s en kaarten geeft een speels effect aan de ruimte. Of maak een fotowand met verschillende lijstjes, die je bij elkaar hangt.

 

5) Fotobehang

Dit is voor de durfal. Of voor de foto’s die je voor langere tijd om je heen wilt hebben. Ga voor groot en laat een foto drukken op behang! De foto wordt geprint op speciaal behangpapier met een UV stabiele inkt om verkleuringen tegen te gaan. Het meeste behang wordt geleverd in banen, maar je kunt ook kiezen voor naadloos behang, precies in de maat van je muur. Zorg dat je het strak tegen de muur plakt, dan heb je lang plezier van je fotobehang.

Foto: IXXI

6)   Ixxi wanddecoratie

Stel een mooie wanddecoratie samen met de sterke vierkante kaarten van Ixxi. Bepaal welke foto’(s) je wilt af laten drukken en op welk formaat en haak de vierkante kaarten eenvoudig aan elkaar met de bijgeleverde koppelstukjes. Makkelijk te wisselen of uit te breiden.

Ixxi

Bij Ixxi maak je de mooiste wanddecoraties met jouw foto's. Klik op dit bericht en ga naar de website om jouw wandversiering te maken.

7) fototegel

Wist je dat je je foto ook kunt afdrukken op een tegel? Hang ‘m aan de muur, zet ‘m op de kast of tegel ‘m mee in de badkamer of keuken. De inkt zit versmolten in de glazuurlaag en zal niet verkleuren. De tegels zijn krasvast, maar het is niet aan te raden de tegels op de vloer te gebruiken. Voor een bijzonder effect kun je natuurlijk ook een foto verdeeld over meerdere tegels laten afdrukken.

8) fotocadeau

Je kunt het zo gek niet bedenken, of je kan het bedrukken met je mooiste foto’s. Geef een bijzondere foto eens cadeau en druk hem af op een tas, kussensloop, broodtrommel, schort, portemonnee etc. Ook altijd leuk voor een feestje: een foto op gebak!

 

Veel plezier met je foto’s!