17oktober2017

Alweer een stockfoto?

Zo kom je aan origineel beeld!

Om ervoor te zorgen dat jouw website, blog en Facebook-pagina goed bekeken worden, wil je natuurlijk originele beelden plaatsen. Maar hoe kom je aan bijzonder beeldmateriaal? En hoe zorg dat je niet weer grijpt naar stockfoto’s die al tig keer zijn gebruikt? Beeldbalie helpt je graag op weg met deze drie suggesties.

1) Zeg het met… woorden 

Gebruik de keywords van je organisatie, je belangrijkste missie of visie eens typografisch. Zet ze beeldend in!

Via online toepassingen zoals bijvoorbeeld wrdl kun je de door jou gekozen woorden in een woordcloud zetten. Je kunt lettertype, kleur en uitlijning aanpassen aan jouw wens.

origineel beeld

2) Maak je eigen beeldmateriaal 

Wat is persoonlijker dan eigen gemaakt materiaal? Als je een beetje kunt tekenen, is een eigen krabbel zo gemaakt en best grappig.  En de meeste mobieltjes hebben een camera waar je bruikbaar beeld mee kunt maken.

origineel beeld

3)  Combineer foto’s met tekeningen en tekst

Door je (zelf gemaakte) foto’s te bewerken, kun je er een eigen draai aan geven. Dat kan zo simpel en ingewikkeld zijn als je zelf wilt en kunt.

origineel beeld

Professioneel beeld

Er wordt vaak gedacht dat professioneel beeld duur is. Dat is echter relatief. Als je zelf goed uit de voeten kunt met camera of stift, kun je best eigen beeldmateriaal maken voor bijvoorbeeld je Facebook-pagina. Maar voor een goede portretfoto op je site en foto’s om in te zetten op je website, loont het om een professionele fotograaf in te huren. Die kan jou écht beter in beeld brengen.

 

Beeldbalie kan je helpen! 

Zoek je beeld bij een blog of foto’s voor je website, dan kun je daar erg lang mee bezig zijn. Het zoeken en bewerken van een beeld, kost nou eenmaal veel tijd. Dat kan ook anders: door een professionele beeldmaker of beeldredacteur in te huren namelijk. Die is helemaal thuis in de wereld van beeld. Jij zegt wat je wilt, hebt er geen omkijken meer naar en je kunt je bezighouden met jouw core business. Voor alle beeldvragen, groot en klein, staat Beeldbalie voor je klaar.

 

Wil je weten waar je de beste beelden kunnen vinden of hoe je ze kunt (laten) maken? Daar vertellen we graag over. Bijvoorbeeld tijdens een workshop.

Neem gerust contact met ons op!