Projectbegeleiding en traffic tentoonstelling Hotel Stories

CODA Apeldoorn/ Hogere Hotelschool Saxion

affichefoto van de tentoonstelling, Foto: Medea Huisman

Vraag van opdrachtgever:
Over vier weken gaat de tentoonstelling Hotel Stories open in CODA Apeldoorn. Met deze tentoonstelling wordt het 10-jarig bestaan van de Hogere Hotelschool van Saxion gevierd. In de tentoonstelling tonen we het leven in en om het hotel, zowel van de gasten als van de hotelmedewerkers. Er is een lijst met artikelen die we nodig hebben voor de inrichting en opbouw van de tentoonstelling. Zo moet het bruikleen van de kunstwerken geregeld worden, zijn er een flink aantal koffers en lampen nodig en ook behoorlijk wat fotomateriaal. Beeldbalie neemt de traffic en productie van deze items op zich, zodat de tentoonstelling op tijd klaar is voor de opening.

Hotelschool Saxion

In de HBO opleiding Hotel Management leer je hoe je een bedrijf in de hospitalitybranche succesvol leidt.

Aanpak Beeldbalie:

  • Projectbegeleiding en traffic: Beeldbalie overlegt met de ontwerpers, we maken een planning en zijn verantwoordelijk voor het budget, coördinatie en aanschaf van de benodigde onderdelen. We kopen gezichtsbepalende items zoals 250 lampenbollen voor de lampenwand en 300 koffers voor de koffertoren. Om de tentoonstelling aan te kleden vragen we diverse hotelproducten (zeepjes, badjassen, etc.) aan bij twintig geselecteerde hotels en de hotel sponsors.
  • Beeldredactie en coördinatie: we zoeken (stock)foto’s uit voor de fotowand ‘Hotels around the globe’, vragen medewerking van de fotografen Frank de Mulder, Nico Koster, Ludo Kort en Misty Keasler en zorgen dat hun foto’s op tijd binnen zijn. We regelen reclamemateriaal van Hans Brinker Hotel en filmmateriaal van Louis Vuitton en diverse audio- en muziekfragmenten.
  • Productie: we zorgen ervoor dat alle benodigde items op tijd en binnen budget geleverd zijn bij CODA Apeldoorn en we organiseren het transport van diverse kunstwerken.

 

Meer over de tentoonstelling?

Er is ook een website gemaakt! (klik op deze tekst om naar de site te gaan)

Het resultaat

Koffertoren

Voor de geplande koffertoren, het hart van de tentoonstelling, zijn zo’n 300 koffers nodig. Om een mooi beeld te creëren met diverse koffers hebben we gebruikgemaakt van tweedehands koffers.

 

Na een ochtend bellen, kopen we alle (!) koffers op bij de kringloopwinkels die we door heel Nederland hebben bezocht. Twee studenten van Hogeschool Saxion helpen ons bij de levering van al deze koffers. We komen uit op een fantastisch aantal van zo’n 375 koffers. Sindsdien is een ‘lichte obsessie’ voor tweedehands koffers een feit.

 

Overigens, de stapel koffers is nog behoorlijk gegroeid. De eerste twee weken konden bezoekers gratis naar binnen als ze een koffer meenamen en die daar achterlieten.

Bekijk ook het werk van Beeldbalie voor