Fotografie voor website De Pionier

Vraag van de opdrachtgever

De Pionier is een bedrijfsverzamelgebouw van woningcorporatie Mitros. De verouderde website was aan vervanging toe. Voor de nieuwe website hebben drie bedrijven die gehuisvest zijn in De Pionier samengewerkt: voor de vormgeving, de websiteapplicatie en de fotografie.

Er is een mooi ontwerp gemaakt voor een responsive website en daar mag flink wat (groot) beeld opkomen. De fotografie is bij Beeldbalie in goede handen. Mede door de aansprekende fotografie van de ruimtes in het pand, heeft de website een moderne look en feel gekregen. De bezoeker van de site krijgt een duidelijk beeld van de sfeer van het pand en wat er allemaal mogelijk is in dit gebouw.

bedrijfsverzamelgebouw De Pionier

Bedrijfsverzamelgebouw De Pionier huisvest zo’n zeventig bedrijven.
De Pionier is een voormalig schoolgebouw: de klaslokalen van toen zijn de kantoor- en bedrijfsruimten van nu.

Aanpak Beeldbalie

  • Ontwerp beeldconcept: in nauw overleg met de vormgevers bepalen we het concept voor de fotografie.
  • Selectie fotograaf: Beeldbalie regelt een fotograaf die goed bij de opdracht past.
  • Voorproductie: we scouten de beste plekken om te fotograferen, maken een planning en regelen de modellen. Ook regelen we de noodzakelijke props, zoals kladblokken en mokken.
  • Productie en styling: we zorgen dat de fotoshoots soepel verlopen en regelen de complete coördinatie en styling op locatie.
  • Voorselectie: we maken een selectie van de foto’s voor de diverse pagina’s van de website
  • Nabewerking: de gekozen foto’s worden bewerkt en in hoge resolutie aangeleverd.

Props

De term ‘props’ komt uit het Engels van – theatrical – property. Props is een verzamelnaam voor objecten die gebruikt worden op het podium of toneel. Kijkers nemen props onbewust waar. Door gebruik te maken van de juiste props, krijgt de foto of film de juiste sfeer.

Het resultaat

The making off

Bekend terrein

Omdat we de mensen en het pand goed kennen, waren de lijntjes met de betrokken partijen kort. Voor het creëren van de beste en meest sfeervolle plekjes, hebben we in de voorbereiding flink lopen sjouwen met tafels en stoelen. Tijdens de fotoshoot liepen we met een grote tas vol kopjes, kladblokken en andere props voor de foto’s door het pand. De props gingen zo op in de setting, dat er nog wat in het pand zwerven. Waar is onze waterkan?!