16juni2015

magazine Pupmag.

De creativiteit spat van de pagina’s af

Foto’s: Pup Creative Agency, Tekst: Daniëlle Moelker

Deze zomer kocht ik hem weer: Pupmag. Het creatieve magazine verschijnt slechts 2 keer per jaar, in de zomer en in de winter. Ik kijk er altijd naar uit, Pupmag is een lust voor het oog. Kijk maar eens mee!

Platform voor jong talent

Het culturele tijdschrift bestaat sinds 2013 en zet jonge creatieven en inspirerende iconen in de spotlights en brengt commercie en creativiteit samen. Alles draait om de kernwaarden inspiratie, creatie en talent. Elke editie van Pupmag is een visueel kunstwerk. Het klopt helemaal. De styling, belichting, visagie, compositie, de fotografie is echt perfect. Omdat het magazine rustig en met veel wit is opgemaakt, komen zowel beeld als tekst goed tot hun recht.

Sanne Glasbergen fotografeerde backstage bij Valentino en Het Nationaal Ballet.

Wild en modern

Elke editie van Pupmag heeft een overkoepelend thema. Deze derde editie staat geheel in het teken van Oscar Wilde en de moderne ‘Wildes’ zoals Jett Rebel, die dit keer de cover siert. Pupmag introduceert ‘The Wildes’: alle jonge, creatieve, veelbelovende, religieuze, flamboyante, intelligente movers en shakers, die met de wereld gedeeld moeten worden.

Advertentie voor SLA, gefotografeerd door Zahra Reijs.

Artvertisements

Elk beeld is origineel en wordt speciaal voor het magazine gemaakt. Dat geldt ook voor de advertenties. Creatief talent wordt aan een commercieel merk gekoppeld en maakt een passend kunstwerk. Die heten in Pupmag dan ook geen advertenties, maar ARTvertisements.

Artvertisement voor AUrate, gefotografeerd door Fleur Bult.

Print is niet dood

Het blad is mooi vormgegeven, met prettig veel wit. Het is met zoveel liefde en aandacht gemaakt dat je elke pagina wel uit kunt scheuren om aan de muur te hangen. Ik blader er graag in om mij te vergapen aan de vormgeving en de fotografie. Natuurlijk is online anno 2015 leidend, maar een magazine als dit bewijst dat print nog zeker niet passé is!

Meer zien?

Bekijk de teaser van het magazine hieronder of bestel direct je eigen exemplaar.

Elke Pupmag komt in een gelimiteerde oplage van 3.000 stuks uit waarvan alle exemplaren met de hand zijn genummerd. Voor slechts € 7,95 wordt jouw exemplaar zonder bijkomende verzendkosten naar je verstuurd. Het magazine is ook te vinden in de boekhandel, zie voor een overzicht van deze boekhandels de website van Pupmag.