03juli2018

Stage lopen bij Beeldbalie?

stageplek

Tekst: Maayke Brouwer

Het zit erop. De afgelopen vijf maanden heb ik fulltime stage gelopen bij Beeldbalie voor mijn opleiding communication and multimedia design. Die periode is voorbij gevlogen. Ik blik terug op deze tijd en vertel je alles over wat ik heb geleerd. Mijn stoel komt vrij, wie volgt me op?

Beeldbalie’s social media

In februari 2018 begon mijn avontuur bij Beeldbalie, ik kwam de social mediakanalen een nieuw leven in blazen. Dagelijks was ik bezig met nieuwe posts. Ik maakte de foto’s en bedacht de teksten of ik speurde op internet naar leuke nieuwtjes en evenementen om te delen. Soms was er een overvloed aan ideeën en soms was het vooral een uitdaging origineel te zijn. Met veel plezier en aandacht heb ik de afgelopen maanden deze kanalen beheerd. De volgers op Instagram, Twitter en LinkedIn zijn aanzienlijk toegenomen en van verschillende kanten heb ik complimenten ontvangen over de aanwezigheid van Beeldbalie op social media.

20 weken lang alleen maar social media? Nee, zeker niet. Beeldbalie is een klein bedrijf en dat gaf mij de mogelijkheid ook mee te kunnen werken aan lopende opdrachten. Zo heb ik onderdeel uitgemaakt van de beeldredactie, een aantal blogs geschreven voor de website en verschillende opdrachten uitgevoerd voor klanten van Beeldbalie. Dit maakte mijn stage afwisselend en uitdagend, ik was echt onderdeel van het bedrijf.

stageplek

Leerzaam

De afgelopen periode heb ik onwijs veel geleerd over beeld. Alle facetten van beeld zijn aanbod gekomen en ik ga terug naar de Hogeschool met een bak aan informatie en extra kennis. Zo weet ik nu alles over beeldrechten en ben ik hier zelf ook veel bewuster mee bezig. Mag ik dit beeld wel op deze manier gebruiken? Kan ik dit niet zelf fotograferen?

Ik kijk nu ook heel anders naar alle beelden die door bedrijven worden gebruikt. Ik zie bijvoorbeeld meteen of er stockfoto’s gebruikt zijn, dan haak ik wel sneller af. Ik ben goed beeld namelijk steeds meer gaan waarderen.

 

Doordat Beeldbalie een klein bedrijf is, werkte ik veel samen met Daniëlle (oprichtster Beeldbalie) aan lopende opdrachten. Ik kreeg de mogelijkheid om voor klanten van Beeldbalie te werken. Echt bezig zijn in de praktijk geeft een veel reëler beeld en is onwijs leerzaam. Elke dag werd er veel gekletst, gelachen en overlegd maar natuurlijk ook hard gewerkt.

stageplek

Ga jij op mijn stoel zitten?

Ben jij nou gek op beeld, wil je er dagelijks mee bezig zijn en alles over weten? Dan is Beeldbalie ook iets voor jou! Stage lopen bij Beeldbalie betekent veel verantwoordelijkheid en zelfstandig werken, met veel persoonlijk contact en begeleiding. Eigen initiatieven, input en ideeën worden zeker gewaardeerd en er wordt ruimte geboden om die te verwezenlijken. De stagewerkzaamheden worden in overleg afgestemd, er zijn diverse leerdoelen bespreekbaar. Heb je interesse in een afwisselende, leerzame en gezellige stageplek? Neem dan contact op met Daniëlle Moelker.