28november2019

Hoe je voor een groot effect zorgt met de juiste beelden

Stagiaire Lea de Jonge over de workshop: de kracht van beeld

workshop magazines

Tekst en foto's: Lea de Jonge

Mijn stage bij Beeldbalie ging half november van start met een workshop over de kracht van beeld. Een goed en interessant begin, waaraan ik een actieve bijdrage kon leveren.

Deze workshop gaf Daniëlle aan de magazineredactie van Vrouwen van Nu. Dit is een organisatie die de leefomgeving van de vrouw in de samenleving wil versterken. Dat vind ik als vrouw zijnde natuurlijk een mooi initiatief. Wat de dag ook bijzonder maakte, was de bijzondere locatie waar de workshop plaatsvond: de Bergkerk in Amersfoort.

 

Samen voorbereiden
Daniëlle liet mij actief meewerken bij de voorbereidingen op de workshop. Van meedenken over de inhoud tot het ontwikkelen van interactieve opdrachten. Het was een uitdaging om te zorgen dat onze presentatie aansloot bij de groep deelnemers aan de workshop. Het was dan ook logisch dat we uiteindelijk op pad gingen met een stapel tijdschriften onder onze armen. De presentatie was tenslotte voor de magazineredactie van deze organisatie.

Workshop beeld

Beeld stond tijdens de hele workshop centraal. En daarover valt ontzettend veel te vertellen. Ik hoorde ook weer veel nieuwe en leerzame informatie. Wist je bijvoorbeeld al dat 90% van onze communicatie non-verbaal is?

 

De kracht van beeld is gigantisch. Daniëlle legde tijdens de workshop uit hoe je ervoor zorgt dat jouw beeld een zo groot mogelijk effect veroorzaakt. De deelnemers reageerde enthousiast op alle informatie. Ik heb alleen maar vrolijke gezichten in de zaal gezien.

Onze gedegen voorbereiding viel in de smaak en het bladeren door de tijdschriften gaf de dames veel nieuwe inspiratie voor hun eigen werk.

workshop beeld

Voor herhaling vatbaar

De workshop vloog voorbij. Voor Daniëlle en mij was het een leuke en inspirerende middag. En het belangrijkste: dat hoorde we ook terug van de redactieleden van Vrouwen van Nu. Na afloop ging er een enquête rond. Vrijwel iedereen gaf aan dat de workshop langer had gemogen. ‘Geen moment heb ik mij verveeld, er mag nog wel een vervolg komen.’

 

De workshop heeft veel duidelijk gemaakt over de kracht van beeld en smaakt naar meer, zo blijkt wel uit de enquête. Dus wie weet komen we volgend jaar nog een keer samen met deze groep vrouwen om er nogmaals een leerzame dag van te maken.

 

Ben jij zelf ook geïnteresseerd geraakt? Past een workshop over beeld ook bij jouw bedrijf/ organisatie of lijkt het je leuk om gewoon zelf meer over beeld te weten te komen? Neem dan contact met ons op.