21april2020

Mijn stage bij Beeldbalie

Tekst: Ruby van de Wetering

‘Beeldbalie gelooft in de kracht van beeld.’ Bij het lezen van die zin dacht ik direct: dit bedrijf past bij mij. Mijn passie voor beeld uit zich voornamelijk in fotograferen en filmen, het maken van mooie composities en pakkend beeld. Ik kan je vertellen: met die passies zat ik bij Beeldbalie helemaal goed!

De afgelopen tien weken heb ik stage gelopen bij Beeldbalie. Ik volg de opleiding Crossmediale Communicatie aan de Hogeschool Rotterdam. Op de opleiding ben ik vooral bezig met beeld, tekst en media. Aan het begin van mijn stage heb ik aangegeven dat ik fotografie, grafisch vormgeven, social media en schrijven leuk vind. Vanaf de eerste dag kon ik met deze verschillende dingen aan de slag!

Social media

Mijn verschillende passies kwamen tijdens deze stage perfect samen. Ik kreeg van Daniëlle veel vrijheid, mocht van alles proberen en leren van eventuele fouten.  De leukste uitdaging vond ik om ideeën en formats te bedenken voor social media. Vanaf week één bedachten Danielle en ik originele ideeën, hierin zaten we erg op een lijn. Dat was fijn en zorgde voor een positieve samenwerking. Voor de uitvoering van onze ideeën kon ik los met fotografie of grafisch vormgeven. Vaak verbouwde ik dan ook ons kantoor tot fotostudio.

Instagram

Check hier het instagramaccount van Beeldbalie om mijn bijdragen te bekijken.

Schrijven

Mijn creativiteit kon ik ook kwijt in het schrijven van diverse teksten. Zo schreef ik allerlei teksten voor social media en heb ik mijn eigen blog geschreven. Ook hierin kreeg ik veel vrijheid en verantwoordelijkheid.

 

Bij Beeldbalie op kantoor hangt een prettige sfeer. De dagen vliegen voorbij, terwijl we samen brainstormen, kletsen en theedrinken. Er wordt hard gewerkt en ondertussen is er genoeg ruimte voor gezelligheid. Daarom was het ook jammer dat ik de laatste paar weken van mijn stage thuis moest werken vanwege het Corona-virus. Maar ook hier vonden we een weg in door middel van bellen en videomeetings. En ik kom na mijn stage ongetwijfeld nog langs op kantoor!

 

Ik kijk met veel plezier terug op mijn stage bij Beeldbalie. De tien weken zijn voorbij gevlogen. Een stage vol creativiteit, vrijheid, afwisseling en gezelligheid!

 

Blog

Lees hier het (andere) blog wat ik geschreven heb.