Beeldconcept Digitale ZorgGids

Vraag van opdrachtgever:

De nieuwe website Digitale ZorgGids laat mensen kennismaken met digitale zorg en biedt een snelle toegang tot deze zorg. De website is al bijna klaar, maar de organisatie heeft nog geen idee welke beeldtaal goed past bij hun missie en bij de brede doelgroep. Beeldbalie ging aan de slag voor een passend beeldconcept.

Aanpak Beeldbalie

  • Ontwerp beeldconcept: in nauwe samenwerking met de communicatieadviseur van Digitale ZorgGids bepalen we het concept voor de fotografie. We kiezen ervoor om mensen in hun kracht te laten zien. Ziek zijn is zeker niet zielig.
  • Selectie fotograaf: Beeldbalie regelt een fotograaf die goed bij de opdracht past, in dit geval iemand die heel goed is met mensen.
  • Voorgesprek: we maken telefonisch kennis met alle mensen die we gaan portretteren. We willen ze afbeelden in sprekende situaties, die echt bij ze passen.
  • Productie: we zorgen dat de fotoshoots soepel verlopen en regelen de complete coördinatie op locatie.
  • Voorselectie: we maken een brede selectie van de beste foto’s en bespreken deze met de opdrachtgever.
  • Nabewerking: de gekozen foto’s worden afgewerkt en aangeleverd in een hoge resolutie en in een kleiner formaat voor op de site.

Digitale zorg in beeld

Digitale ZorgGids is een reviewsite voor de gezondheidszorg. Naast ervaringen van patiënten, zorgverleners en zorgexperts lees je hier wat digitale zorg is en welke diensten er zijn.

Het resultaat

The making of

Bijzonder: we kregen een inkijkje in het leven van de geportretteerden. Zonder uitzondering waren de cliënten optimistisch en de zorgverleners zeer gedreven in hun werk. Alle betrokkenen willen zorg makkelijker en toegankelijker maken.

Bekijk ook het werk van Beeldbalie voor