Beeldredactie en traffic, Groove.me

Illustraties (op, achter, onder, in): Cindy van de Ven

Vraag van opdrachtgever: 

Blink ontwikkelt een nieuwe lesmethode voor het basisonderwijs. De lesmethode is gebaseerd op muzieksongs en wordt compleet digitaal aangeboden. Ze zijn op zoek naar een stevige trafficmanager die de ontwikkeling van dit materiaal kan coördineren en aansturen. Iemand die tegelijkertijd ook hands-on dingen oppakt, zoals de beeldredactie en het klaarzetten van alle onderdelen in de digitale omgeving. Beeldbalie pakte met plezier deze opdracht aan en coördineerde de muzieklessen.

Groove.me

Groove.me is een complete digitale lesmethode Engels voor het basisonderwijs. De basis van alle lessen is popmuziek.

Aanpak Beeldbalie:

  • Projectbegeleiding: als trafficmanager voor de digibord-lessen, werkbladen en lesvoorbereiding sturen we aan op kwaliteit binnen vastgestelde planning en budget.
  • Beeldlijsten samenstellen: we maken op basis van de kopij beeldlijsten voor de benodigde assets: foto’s, illustraties, audiofragmenten en videoclips.
  • Beeldredactie: we zoeken (stock)foto’s en coördineren de nieuw te maken illustraties.
  • Productie: we plannen audio-opnames in bij de studio en zoeken de benodigde videoclips op. Waar nodig, korten we de videoclips in.
  • Coördinatie: we coördineren het proeventraject voor de printmaterialen en de assetkoppeling in het digibord (alle audio koppelen en illustraties invoegen).

Het resultaat

Bijzonder: 

In korte tijd hebben we met het Groove.me team een nieuwe lesmethode ontwikkeld die ook nog eens erg goed aanslaat. De lesmethode is ontwikkeld samen met partnerscholen, elke les is getest in de praktijk.

Meer over Groove.me

Bekijk hier een leuk filmpje over het gebruik van de lesmethode in de klas.

Bekijk ook het werk van Beeldbalie voor