Wat is een beeldconcept?

Een beeldconcept of beeldlijn is het uitgangspunt voor het beeld dat je gaat gebruiken in je online en offline communicatie. Je maakt hierin de vertaalslag van inhoud en organisatiedoelen naar visuele identiteit en uitstraling. Een goed beeldconcept is onderscheidend, herkenbaar en zorgt voor een krachtige communicatie van je organisatie.

Bekijk ons werk:

Wat staat er in het beeldconcept?

In het beeldconcept of de beeldlijn omschrijven we de soorten beeld en het doel van het beeld. Het is een document met duidelijke richtlijnen voor het beeldgebruik van je organisatie, waar je altijd op kunt terugvallen. Natuurlijk sluit het beeldconcept naadloos aan op de huisstijl. Beeldbalie kan vervolgens het beeld ook creëren, produceren en coördineren. Zo leveren we beeld dat jouw verhaal versterkt.

  • Wil je graag een heldere lijn aanbrengen in het beeldgebruik van je organisatie?
  • Zien hoe een goed beeldconcept je communicatie-uitingen versterkt?
  • Heb je beeld nodig dat origineler is dan dat van de concurrent?

De aanpak van Beeldbalie

  • Beeldconcept bepalen: in nauwe samenwerking met de opdrachtgever bepalen we de richtlijnen voor de fotografie en/of het tekenwerk. We stellen een praktisch document samen, dat handen en voeten geeft aan je visuele uitingen. Denk bijvoorbeeld aan wel of geen mensen in beeld, vanuit welk standpunt er wordt gefotografeerd en hoe het beeld wordt uitgesneden.
  • Selectie beeldmakers: op basis van het beeldconcept kiest Beeldbalie de best passende beeldmakers (fotografen, illustratoren etc.) uit. Ook verzorgen we de briefing naar aanleiding van het beeldconcept.
  • Productie en coördinatie: we zorgen dat het gevraagde beeld er komt, binnen de afgesproken deadlines. We regelen bijvoorbeeld (stock)fotografie en de aansturing van beeldmakers. Bij fotoshoots zorgen we dat deze soepel verlopen en verzorgen we de complete coördinatie op locatie.
Beeldbalie weet voor elke situatie het juiste beeld te vinden. Daarnaast denken ze goed mee over de diepere betekenis van je project, waardoor ze niet zomaar wat plaatjes opsturen. Bedankt voor de prettige samenwerking!

Ruben Cornelissen, Find Circles