06januari2020

Dag 2019, hallo 2020!

Allereerst een heel gelukkig 2020! Bij Beeldbalie vonden we 2019 een prachtig jaar vol mooie momenten. Daniëlle blikt, uiteraard mét foto’s, terug op een aantal van deze gebeurtenissen.

Januari – Workshop

Workshops geven is een van de dingen die ik graag doe. Beeld is natuurlijk een grote passie van mij en daarom vind ik het leuk mijn kennis met anderen te delen.

Ditmaal mocht ik bij de Gemeente Utrecht langskomen, waar ik een introductieworkshop over infographics gaf. Binnen de gemeente wordt veel met datavisualisatie gedaan, ze waren op zoek naar wat inspiratie. Ik liet een aantal toffe infographics zien. Ik kijk ernaar uit om ook dit jaar weer een aantal workshops over beeldgebruik te geven.

Februari – Wereld in getallen

Deze maand starten we met een nieuwe opdracht voor Malmberg. Voor de rekenmethode De wereld in Getallen, zetten we bestaande tekeningen om in foto’s.

Dit betekent zoeken naar een zak met exact zes appels. Of een trommel met precies drie koeken daarin. Een nauwkeurig en soms lastig klusje, zo is Adobe Photoshop mijn beste vriend deze maand!

Maart – Mijlpaal

Het is feest: Beeldbalie bestaat namelijk 10 jaar! Een mijlpaal die natuurlijk gevierd moet worden met taart, heel veel taart. Bij een aantal opdrachtgevers ben ik zelf langsgegaan met gebak om de mijlpaal te vieren. Daarnaast werden we zelf ook verrast met taart, superleuk!

Zo was het deze maand eindeloos veel gebakjes eten. Mjam!

Beeldbalie 10 jaar

We maakten ter verhoging van de feestvreugde ook een animatie.
Bekijk hem hier.

April – Vroooem

Ik was nooit echt geïnteresseerd in auto’s. Tot ik deze mooie blauwe auto zag staan. Je zou het wel liefde op het eerste gezicht kunnen noemen. Vooral de kleur vind ik heel tof. Kwam het even goed uit dat de oude auto aan vervanging toe was. Zo mag ik mezelf sinds deze maand met veel trots eigenaresse van deze auto noemen. Wat is ‘ie gaaf he!

Mei – Tekstrechten

Wist je dat naast het zoeken en maken van beeld we bij Beeldbalie ook tekstrechten regelen? Deze maand doen we dat voor twee titels van uitgeverij Coutinho. Deze uitgeverij levert studiemateriaal voor het hoger onderwijs.

Naast beeldrecht moet er voor de overnames van langere stukken tekst ook toestemming worden geregeld. Vaak regelen we tekstrechten samen met beeldrechten en het zoeken/verzamelen van beelden. Ditmaal gaat het alleen om tekstrechten.

Leuke afwisseling naast de beeldredactie projecten!

Juni – Even ertussen uit

In de vakantieperiode ben ook ik er even tussenuit gegaan. Naar het grootste eiland van Griekenland: Kreta! Griekenland is een van mijn favoriete vakantielanden; knalblauwe zee, lekker eten, aardige mensen en heerlijk weer. Alle ingrediënten voor een perfecte vakantie! En over ingrediënten gesproken… ik ga graag een supermarkt in als ik in het buitenland ben. Hoe leuk zijn deze verpakkingen. Dit maakt boodschappen doen leuk.

Juli – Fotografie

We zitten middenin de zomer, veel opdrachtgevers zijn op vakantie, dus het is rustig op kantoor. Maar aan vervelen doen we bij Beeldbalie niet. Ik ga veel op pad met mijn camera. Op dit moment werk ik aan een fotoserie over mensen met een passie voor het werk wat ze doen.

Zo ben ik nog steeds veel met beeld bezig, maar toch nét even anders.

Augustus – Memo

Back to work en goed ook. We werken aan een project voor Malmberg; beeldresearch voor geschiedenismethode Memo. Historisch beeld vinden is vaak een hele klus. Lekker spitten in beeldarchieven en op zoek naar het juiste museum voor dat specifieke historische item om de lesstof nog duidelijker te maken.

September – Van idee naar beeld

Er staat weer een workshop op de planning. Dit keer een workshop met open inschrijving, waarbij iedereen die interesse heeft zich kan aanmelden. Altijd leuk om te zien wat voor verschillende mensen er geïnteresseerd zijn. We werken vanuit een leuke ruimte bij De Zalen van Zeven in de Boothstraat.

Een leuk detail: de tafel is gemaakt van de oude kerkdeur van de Boothstraatkerk.

Workshops

Wil je weten wat voor workshops we geven?
Kijk dan even op deze pagina!

Oktober – Presentatie

In oktober geef ik de presentatie ‘Sterk beeld’ bij de Utrechtse Communicatiekring. Bij dit communicatienetwerk komen allemaal mensen uit het vakgebied samen. Van schrijvers tot designers. Regelmatig organiseren ze netwerkavonden met wisselende thema’s. Dit keer ging de bijeenkomst over fotografie. In mijn presentatie ging ik in op de vraag hoe je voorbij het clichébeeld kunt komen en gaf ik tips voor origineel beeldgebruik.

November – Nieuwe stagiaire

Lea komt het team versterken. Zij komt voor haar opleiding Creative Business drie maanden stagelopen bij Beeldbalie. Haar plan is om het blog en de social media-pagina’s van Beeldbalie nieuw leven in te blazen. Met in de eerste week al gelijk een workshop op de planning zag zij dit als een mooi initiatief om aan dat doel te werken door middel van een blog. Heb jij het blog Workshop over beeld al gelezen?

December – Mooie luchten

De chocoladeletters zijn nog niet op en de kerstkransjes liggen al op ons bureau. Dat we volop van Sinterklaas en kerst genieten deze maand kun je wel zeggen. Naast al het smullen, zijn de prachtige luchten bij zonsopkomst en zonsondergang ook niet te missen deze maand. Dit maakt vroeg opstaan zo erg nog niet.

Wat is 2019 voorbijgevlogen. Ik kijk ernaar uit om van 2020 nog een mooier jaar te maken. Ik wens jou het allerbeste toe!

Danielle_Moelker