Coverfoto jaarverslag Connexxion

Foto: Harmen de Jong

Vraag van opdrachtgever

Connexxion heeft voor de cover van het jaarverslag een sprekende foto nodig. Beeldbalie gaat aan de slag en regelt voor de coverfoto een fotoshoot met een jong stel dat op het tramperron staat. Ze kijken naar hun smartphone, waarop de Connexxion-app is geïnstalleerd.

Aanpak Beeldbalie

  • Beeldconcept: we bedenken en omschrijven een aantal voorstellen voor een mogelijk coverbeeld en leggen deze voor aan Connexxion.
  • Selectie fotograaf: we selecteren een fotograaf en de modellen.
  • Locatie scouten: we zoeken naar een geschikte locatie voor de fotoshoot.
  • Productie: we maken een callsheet, bereiden de productie voor en we zorgen dat de fotoshoot soepel verloopt.
  • Voorselectie: we maken een voorselectie uit de uitgebreide serie die gemaakt is en sturen deze naar Connexxion, ter keuze.
  • Nabewerking: de gekozen foto leveren we in hoge resolutie op coverformaat aan.

Connexxion

Als marktleider in het stad- en streekvervoer in Nederland zorgt Connexxion er dagelijks voor dat honderdduizenden reizigers op hun bestemming komen.

Het resultaat

The making of

Opmerkelijk

Het vinden van een goede locatie voor de fotoshoot was een behoorlijke uitdaging. We vonden de gekozen plek door de hele tramlijn af te reizen, uiteraard per tram. Op het einde van de lijn vonden we een locatie met veel bomen in de omgeving. Hier was de glaswand niet besmeurd en konden we door de bomen op de achtergrond de xx-en in het logo van Connexxion goed zichtbaar fotograferen.

Bekijk ook het werk van Beeldbalie voor