Fotografie inrichting Rijkskantoor De Knoop

fotografie: Shody Careman

Vraag van opdrachtgever

Rijksoverheidsgebouw De Knoop in Utrecht wordt volledig ingericht door projectinrichter Maasdam. In totaal worden er meer dan 6.500 meubels geleverd, gemonteerd en geïnstalleerd. Maasdam wil graag sfeerfoto’s laten maken van het project in wording en van Maasdammers aan het werk. Beeldbalie pakt de opdracht graag aan en volgt het project gedurende drie maanden. Dit leverde een serie van tientallen foto’s op.

Van niets naar ‘wow’

Projectinrichter Maasdam begeleidt de hele projectinrichting van kantoren, zorg- en onderwijsinstellingen.

Aanpak Beeldbalie

  • Selectie fotograaf: we selecteren een geschikte fotograaf die bijna wekelijks op locatie is om de vorderingen en de werkzaamheden vast te leggen.
  • Productie fotografie: we schrijven een heldere briefing voor de fotograaf en zorgen ervoor dat de veiligheidsinstructies in acht worden genomen.
  • Voorselectie: we maken een selectie van de beste foto’s.
  • Levering: we leveren de foto’s in hoge resolutie aan.

Het resultaat

The making of

Bijzonder

Het was heel leuk om het gebouw te zien groeien. De oude Knoopkazerne is volledig gerenoveerd en ook is er een gedeelte nieuwbouw gerealiseerd. Omdat Maasdam vanaf het begin betrokken is bij herinrichting van dit kantoor van de Rijksoveroverheid, hebben we de werkzaamheden al in een vroeg stadium gefotografeerd, toen de bouw nog in volle gang was. Omdat we er al in de bouwfase bij waren, mochten we alleen ‘in vol ornaat’ het pand in. Veiligheidsschoenen, helm en veiligheidsvest waren vereisten. We zagen het gebouw steeds meer ‘af’ raken. Uiteindelijk is het een prachtig kantoor geworden.

Bekijk ook het werk van Beeldbalie voor

Bekijk ons portfolio

Beeldproductie