Kijkplaten Argus Clou, Malmberg

kijkplaat

detail van een kijkplaat Natuur & Techniek

Vraag van opdrachtgever: 

In de nieuwe lesmethode Argus Clou gebruikt uitgeverij Malmberg kijkplaten om de lesstof ook visueel aan te bieden. Voor de vakken aardrijkskunde, geschiedenis en natuur & techniek zijn er in totaal zestig kijkplaten nodig. Een flinke coördinatie-klus die goed bij Beeldbalie past.

We leveren per hoofdstuk een kijkplaat die alle lesstof bevat. Hiervoor werken we met een team van vijftig illustratoren.

Argus Clou

Met Argus Clou leren leerlingen de zaakvakken op een spannende manier. Kinderen ontrafelen mysteries en onderzoeken kijkplaten

Aanpak Beeldbalie:

  • Projectbegeleiding: we zijn verantwoordelijk voor de coördinatie en tijdige aanlevering van de kijkplaten voor het drukwerk.
  • Aansturen illustratoren: we sturen de verschillende illustratoren aan en maken per kijkplaat een uitgebreide briefing waarin we aangeven wat er op de kijkplaat te zien moet zijn.
  • Productiecoördinatie: we verspreiden de schetsen onder de teamleden van Malmberg die de tekeningen inhoudelijk beoordelen. We ontvangen alle feedback, ontdoen die van tegenstrijdigheden en begeleiden de correctierondes. Per kijkplaat houden we de status goed bij, zodat we weten welke kijkplaat welke status heeft.
  • Nabewerking: per leerjaar leveren we de kijkplaten in de juiste resolutie aan.

Bijzonder:

Bijzonder aan de lesmethode Argus Clou is het gebruik van de kijkplaten per hoofdstuk. Alle lesstof van dat hoofdstuk komt daarin terug. Voor de visueel ingestelde leerlingen is dat een extra middel om de lesstof goed te onthouden!

Een aantal gerealiseerde kijkplaten (klik om te vergroten)

Bekijk ook het werk van Beeldbalie voor: