19december2017

Het jaar van Beeldbalie

in beeld natuurlijk!

tekst en foto's: Daniëlle Moelker

Beeldbalie is klaar voor het nieuwe jaar! Maar niet voordat we terugblikken op 2017: zie hier ons jaar in beeld. Met een selectie snapshots, neem ik jullie mee door afgelopen jaar…

Januari – Bewijsexemplaren

We ontvangen exemplaren van de eerste lesboekjes van Join In. De eerste drie leerjaren zijn gereed, de boekjes zijn gedrukt en de lessen voor het digibord staan klaar. We werken hard door om ook de overige leerjaren op korte termijn af te ronden.

Onze boekenkast wordt dit jaar goed gevuld, ook van andere opdrachtgevers krijgen we bewijsexemplaren. Het is altijd erg leuk om het resultaat te zien van ons werk!

 

Bekijk hier onze werkzaamheden voor deze lesmethode:

beeldredactie Join In

coördinatie videoproductie

NOT-beurs

Ons werk is deze maand ook te zien op de NOT-beurs waar educatieve uitgeverijen hun nieuwe lesmateriaal presenteren.

Februari – Workshop beeldredactie

Bij Beeldbalie delen we graag onze kennis over beeld. In februari geef ik een workshop aan medewerkers van Hogeschool Utrecht. En later in het jaar ben ik ook welkom in Rotterdam, bij Erasmus Universiteit. In de agenda van volgend jaar staan ook al enkele workshops over beeldgebruik gepland. Ik geef graag incompany workshops, onder meer omdat ik dan specifiek op de organisatie gerichte tips & trics kan meegeven. Zo hebben de deelnemers écht iets aan de workshop.

Maart – I see faces

Vanwege een golf aan inbraken in het bedrijfsverzamelgebouw waarin ook Beeldbalie is gehuisvest, leggen we alle computers aan de kabel. Het is triest dat dit nodig is, maar het levert ook weer een geinige I see faces-foto op. De verpakking van de kabels is namelijk net een (geschrokken) gezichtje. Dit soort gezichten zie ik overal, mijn telefoon staat er vol mee!

April – Prik een vorkje mee

Als zelfbenoemd lid van de Feestcommissie bij bedrijfsverzamelgebouw De Pionier, organiseer ik samen met de andere drie leden van deze commissie de aanschuiflunch. De ‘prik een vorkje mee’ vorkjes die we uitdelen, hebben succes, we zitten met 25 man aan tafel!

Mei – De Pionier

Voor de nieuwe website van bedrijfsverzamelgebouw De Pionier hebben drie bedrijven die hier zijn gehuisvest samengewerkt: voor de vormgeving, de websiteapplicatie en de fotografie – dat laatste nam Beeldbalie uiteraard voor rekening. Een toffe klus! Werken op bekend terrein is ook wel eens fijn.

Check het resultaat en the making of hier: website De Pionier

Juni – Stofhappen

Thuis is de verbouwing in volle gang. Als ik na het werk thuis kom, is het daar een bende. Dat betekent een paar weken stofhappen, veel dweilen en schoonmaken. En nadat de klusmannen weg zijn, weekenden lang schilderen. Het is nu inmiddels al weer een tijd af en het is alsof het nooit anders geweest is. Op kantoor werken we onder andere aan de lesmethode De Wereld Van.

Juli – Wat nou zomer!

The beach is boring en het is er niet bepaald zonnig. Althans niet in Nederland. Dus werken we deze zomer vrolijk verder, o.a. aan het in beeld brengen van de mooie interieurs die zijn ontwikkeld door projectinrichter Maasdam.

Augustus – Ennnn….. actie!

We gaan de straat op, met de mannen van Tender People en een camera. We maken twee video’s – buiten en binnen – schieten meteen nieuwe foto’s voor hun site.

Lees hier meer over dit project: videoproductie Tender People

September – Rijksgebouw De Knoop

De afgelopen maanden hebben we de inrichting van het nieuwe Rijksgebouw De Knoop in Utrecht gevolgd. Van de totstandkoming maken we een mooie fotoserie. Regelmatig fotograferen we de vorderingen en zien we hoe het pand wordt omgetoverd tot een prachtige werkplek.

Oktober – Have a break!

Op stedentrip naar Valencia. Wat een te gekke stad. Ik heb me vergaapt aan de streetart. Vooral het grappige zwarte figuurtje wat je door de hele stad ziet, fascineert me. Omdat ik hem grappig vind én omdat ik hem telkens op diverse plekken in de stad tegenkom.

Streetart

Lees hier het blog dat we onlangs schreven over straatkunst.

November – Omdenken

Ik baal als een drukker verkeerde kladblokken levert. Dat is niet Beeldbalie-rood. Zo zijn ze onbruikbaar, maar ik wil ze ook niet weggooien. Tijd voor omdenken: wie kan ik hier wel blij mee maken? Dezelfde avond kom ik met mijn doos aanzetten bij de Voedselbank. Daar zijn ze wél erg blij met de kladblokken.

December – Zin in het nieuwe jaar!

Direct na Sinterklaas zetten we deze leukerd op kantoor. Nog een paar weken werken – bij sfeerlicht – en dan is het alweer 2018. Wij zijn klaar voor het nieuwe jaar!

 

Ik wens jou alvast het allerbeste en hoop in het nieuwe jaar op veel mooie ontmoetingen, opdrachten en bijzondere beelden.

Danielle_Moelker